T Comm Telematics Volvo gaat Transamazonica rijden

De T Comm Telematics Volvo gaat de Transamazonica rijden, door het tropisch oerwoud van de Amazone.

De reis begint op maandag 11 juli in Suriname bij Paramaribo. Hier staan de auto's klaar voor de eerste etappe door de kuststreek van de Caribbean naar Guyana. Vandaar gaat de route zuidwaarts door het stroomgebied van de Orinoco rivier. Na een overnachting bij de Warao indianen, rijden we naar het bij de grens met Braziliƫ gelegen unieke natuurgebied de Gran Sabana. Vanuit Santa Elena wordt een bezoek gebracht aan de Pemon indianen.

Na de grensovergang rijden we door een bosrijke omgeving via Boa Vista naar Manaus, de legendarische "rubberhoofdstad", diep in het Amazone oerwoud. Na de passage van de Amazone rivier begint de beruchte BR 319, de echte "Transamazonica". Een onverharde weg van ruim 800 km dwars door het Amazone gebied. Af en toe middels houten bruggen over een van de vele zijrivieren van de Amazone. In de regentijd is de weg onbegaanbaar. In de droge zomertijd is het voor de achterwiel aangedreven auto's een uitdaging om deze route te rijden.

Vanaf Porto Velho voert de route door de grensgebieden met Peru en Bolivia. In Pacos das Oncas wordt 2 dagen gebivakkeerd in een pousada, van waaruit expedities per boot ondernomen worden naar de binnenlanden van het ongerepte natuurgebied. U vindt hier talloze bijzondere diersoorten en veel doorgaans slapende kaaimannen.

Dan volgt de passage door de Mato Grosso hoogvlakte naar Pirenopolis en Brazilia, de nieuwe hoofdstad van Braziliƫ, geheel volgens ontwerp van de vermaarde architect Oscar Niemeyer.

Vanaf Diamantina wordt de "Estrada Real", de beruchte goudroute, gevolgd die de Portugezen al in de 16e eeuw hebben aangelegd om de kostbare grondstoffen van Braziliƫ naar Europa te verschepen.Via Ouro Preto wordt na een reis van ruim 7000 kilometer Rio de Janeiro bereikt. De finish is uiteraard op de wereldvermaarde Copacabana.

Neem contact op

Uw naam Organisatie E-mailadres Telefoonnummer Bericht Type aub over:
Verzenden